Руският олимпийски комитет реши единодушно да подкрепи руските спортисти, които

...
Руският олимпийски комитет реши единодушно да подкрепи руските спортисти, които
Коментари Харесай

Русия ще подкрепи спортистите, които ще участват в Пьончан

Руският олимпийски комитет реши единомислещо да поддържа съветските спортисти, които ще вземат участие на Зимната Олимпиада в Пьончан под безпристрастен байрак.

Какво е известно, предходната седмица МОК в профил Русия от присъединяване на олимпиадата в Пьончан поради систематични нарушавания на антидопинговите правила. Руските спортисти, които не са уличавани в приложимост на допинг, обаче ще могат да вземат участие с безпристрастен статут.

Олимпийският комитет на Русия разгласи, че почита решението на съветските спортисти, решили да се състезават под безпристрастен байрак и ще им окажат нужната поддръжка.

Прессекретарят на президента на РФ Дмитрий Песков разгласи, че Владимир Путин поддържа решението на олимпийското заседание. Той напомни, че по-рано президентът е декларирал, че няма да попречва присъединяване на спортистите на олимпиадата, в случай че те сами вземат такова решение.

“Олимпийското заседание се състоя, решението е взето, тъй че можем да приказваме единствено за неговата поддръжка от страна на президента”, разгласи пред публицисти Песков.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР