„Руският олимпийски комитет е пълноправен член на олимпийското движение. Следователно

...
„Руският олимпийски комитет е пълноправен член на олимпийското движение. Следователно
Коментари Харесай

Русия възнамерява да участва в Токио с националния флаг

„ Руският олимпийски комитет е пълновръстен член на олимпийското придвижване. Следователно имаме всяка причина да имаме вяра, че ще съставим тим за Токио и ще създадем всичко допустимо този тим да се състезава под съветския трибагреник “, показа президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков.

Припомняме, че Световната антидопингова организация (WADA) наложи четиригодишна възбрана на Русия отвън спорта на 10 декември, в това число Игрите в Токио през 2020 и Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022, както и Мондиала в Катар през 2022, поради манипулиране на данни за допинг. От Уада упрекнаха Москва във подправянето на данни от тестовата лаборатория, които бяха предадени на проверяващите по-рано тази година. Русия съобщи, че ще апелира глобата, като президентът на страната Владимир Путин изригна против наказването, определяйки го за „ политически стимулирано “.

Говорейки във вторник, Поздняков удостовери, че Руският олимпийски комитет ще поддържа решението на своя контролен ръб, с цел да се пребори със възбраната на WADA. Миналата седмица Руската антидопингова организация (РУСАДА) показа, че е „ стигнала до решение да не приема “ четиригодишната възбрана, наложена от WADA. Решението би трябвало да бъде в съгласие със Световната антидопингова организация преди края на месеца, поглеждайки към процеса на обжалване в Спортния трибунал в Лозана.

Според глобите, съветските спортисти при мъжете и дамите ще могат да се състезават на Игрите следващата година и на тези в Пекин през 2022, само че единствено под безпристрастен байрак и в случай че потвърдят, че не са били част от това, което съгласно WADA е било държавно-спонсорирана система за допинг. /БГНЕС
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР