Руският олигарх Роман Абрамович участва активно в опитите за намиране

...
Руският олигарх Роман Абрамович участва активно в опитите за намиране
Коментари Харесай

По молба на украинските власти: Роман Абрамович се включи в търсенето на мирно решение

Руският олигарх Роман Абрамович взе участие интензивно в опитите за намиране на спокойно решение сред Москва и Киев . Това е станало след отправена молба от Украйна , заяви BBC.

Говорител на милиардерът съобщи, че с Абрамович са се свързали украински публични лица. От тогава насам той " се пробва да помогне с каквото може ", добави представителят. 55-годишният олигарх е считан за доближен до съветския президент Владимир Путин .

В събота бе обявено, че Роман Абрамович предава " ръководството и грижите " за клуба от Висшата лига на попечителите на неговата благотворителна фондация .
„ По време на моята съвсем 20-годишна благосъстоятелност на ФК Челси, постоянно съм гледал на ролята си на страж на клуба , чиято работа е да подсигурява, че сме толкоз сполучливи, колкото можем да бъдем през днешния ден, както и да работим за бъдещето, и в това време да играем позитивна роля в нашите общности ", се споделя в изказването на клуба.

Предполага се, че ходът е обвързван с обстоятелството, че Русия е под интензивно наблюдаване след нашествието в Украйна. Абрамович, който купи лондонския клуб през 2003 година, към момента не е бил изправен пред никакви наказания , само че беше обсъждан в английския парламент, когато министър председателят Джонсън разкри най-големия до момента пакет от наказания на Англия против Русия.

За в този момент няма наложени наказания против руснакът, само че се допуска, че такива предстоят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР