Руският олигарх Дмитрий Мазепин преговаря с Уилямс за купуването на

...
Руският олигарх Дмитрий Мазепин преговаря с Уилямс за купуването на
Коментари Харесай

Руски олигарх има интерес да купи отбора на "Уилямс" във Формула 1

Руският олигарх Дмитрий Мазепин договаря с " Уилямс " за пазаруването на тима във Формула 1, оповестява Motorsport.com. Милиардерът е бил видян в падока по време на Гран при на Китай, където е разговарял с вицепрезидента на английския отбор Клеър Уилямс, щерка на сър Франк Уилямс.

Интересът на Мазепин към Формула 1 се дължи на сполучливата автомобилна кариера на неговия наследник Никита Мазепин, който е на 20 години. Младият играч беше авариен водач на " Форс Индия " в продължение на две години, а сега е част от Формула 2. През предишния сезон Никита Мазепин приключи втори в крайното класиране на GP3 сериите, където завоюва четири победи от 18 старта.

Още през предходната година имаше интерес от страна на Дмитрий Мазепин към покупката на " Форс Индия ", който изпадна в администрация. В последна сметка канадският милиардер Лорънс Строл купи отбора и го прекръсти на " Рейсинг пойнт ". В тима кара синът му Ланс Строл, който преди този момент беше водач на " Уилямс.

Руският милиардер Мазепин в началото е желал да подписа контракт с " Уилямс " за спонсорство чрез своята металургична компания " Уралхим ". След извършените диалози с Клеър Уилямс обаче е станало ясно, че той към този момент желае купи тима.

Личното положение на Мазепин (51 г.) се прави оценка на 7.1 милиарда $.

" Уилямс " е измежду най-успешните частни отбори във Формула 1. Британският отбор, който е в спорта от 1977 година, има девет международни трофеи при конструкторите и седем при водачите. " Уилямс " има 114 победи, само че последната пристигна през 2012 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Формула 1 (458)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР