Руският олигарх Алишер Усманов беше сред санкционирнитя от Европейския съюз

...
Руският олигарх Алишер Усманов беше сред санкционирнитя от Европейския съюз
Коментари Харесай

Германия конфискува суперяхтата на санкциониран руски олигарх

Руският олигарх Алишер Усманов беше измежду санкционирнитя от Европейския съюз в понеделник. Два дни по-късно стана ясно, че едно от скъпите му притежания – 512-футовата яхта Dilbar, оценена на близо 600 милиона $ – е била арестувана от немските управляващи в северния град Хамбург. Това оповестява Forbes, базирайки се на три източника в яхтената промишленост.

Корабът е в хамбургската корабостроителница на Blohm+Voss от края на октомври за ремонт. Днес обаче немското държавно управление е замразило актива на Усманов, написа изданието.

Милиардерът закупи Dilbar през 2016 година за регистрирана цена от 600 милиона $ от немския корабостроител Lürssen, който я построи по поръчка за него за 52 месеца. От компанията тогава обявиха, че това е " една от най-сложните и предизвикателни яхти, създавани в миналото, както във връзка с размерите, по този начин и във връзка с технологията ".

С 15 917 тона, Dilbar е най-голямата моторна яхта в света по брутен тонаж и нормално се ръководи от екипаж от 96 души.

Луксозният транспортен съд може да се похвали с най-големия плувен басейн, конфигуриран в миналото на яхта, както и две площадки за хеликоптер, сауна, салон за хубост и фитнес зала. Неговият плюшен интериор има повече от 1000 диванни възглавници и може да побере до 24 души в 12 жилището.

Алишер Усманов е един от доближените до Владимир Путин олигарси. Той има изданието " Комерсант Власт " и преди време уволни редактора и шефа на издателската компания след отпечатването на обява за изборни измами в интерес на Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР