Руският Независимая газета“ публикува текст, постветен на карантината, онлайн обучението

...
Руският Независимая газета“ публикува текст, постветен на карантината, онлайн обучението
Коментари Харесай

Как да не превръщаме ваканцията в домашен арест?

Руският „ Независимая газета “ разгласява текст, постветен на карантината, онлайн образованието и стоенето у дома. Ето какви гласи той, в превод на " Фокус ".
 
Споровете сред последователите на обичайното обучение за целодневно образование и феновете на онлайн технологиите не престават от доста години. Всяка страна има своите безапелационни причини. Но учебното заведение е много консервативна конструкция. Следователно тези разногласия биха траяли доста дълго време на теоретично равнище, в случай че не беше ковид. Инфекцията просто наложи комплициран и огромен опит в учебните заведения. Поне в Москва и Московската област. А също и в някои други огромни градове. 
Какво стана? Училищата са под карантина. Децата си седят у дома. И учителите трескаво се приготвят за часовете през последния период на образователната година онлайн. Това образование се организира в подтекста на непреодолима мощ, защото множеството учители не са употребявали онлайн технологии или са употребявали лимитирано. А децата не са привикнали на виртуални уроци.
Докато отдалеченото образование от дълго време е овладяно във висшето обучение, учебните заведения към момента не практикуват. И освен във връзка с образованието на самите участници в процеса. На първо място е належащо качествено наличие, което имат някои онлайн учебни заведения, само че не и елементарните учебни заведения
Средностатистическияучител мъчно може да сътвори висококачествено онлайн наличие. Дори на човек със стабилен онлайн опит и умения за програмиране, ще отнеме цялостен работен ден, с цел да създа един първокачествен видео урок. За да създадете курс, който включва уроци, проби, самостотелна работа и домашни работи, ще ви би трябвало най-малко една година. И това е по математиката. А какво да вършат учителите, които преподават филантропични науки. И е изцяло неясно по какъв начин да се организира физическото образование онлайн, или изобразяване и пеене.
Следователно има единствено един бърз метод за прекосяване към онлайн образование - потребление на готово онлайн наличие по образователните предмети. Много онлайн учебни заведения и просветителни портали оферират своето наличие за образование на възпитаници. Но гратис ли е всичко това? Колко е качествено? Необходимо е да се ревизира, проучва, съпостави, а няма време.
В същото време станаха ясни обществените проблеми на домашното обучение. Един от най-сложните е грижата за децата. В фамилии без баби и дядовци ролята на бавачка обичайно се изпълняваше от учебното заведение. За интервала на карантината в региона на Москва се провеждат специфични групи деца в учебни заведения, за които ще се поставят грижи. Но това е единствено за учениците в началните класове. За учениците от междинните и междинните учебни заведения няма такава услуга. Преди това децата бяха свободни единствено през ваканцията, които бяха планувани авансово в фамилиите. И в този момент, когато децата, които не са следени от никого, стартират да вършат нещо неприятно, вместо да учат, няма да има кой да бъде упрекнат... Освен ковид.
Друг непредвиден проблем е, че фамилиите може просто да нямат компютър или интернет. Парадоксално е, че казусът е компютъра. Децата са привикнали да „ висят “ на телефони, малко по-рядко на таблети. Следователно те не са привикнали с преносим компютър или компютър и е много мъчно да се организира онлайн образование по телефона. Що се отнася до интернет, знам случаи, когато достъпът до Интернет се популяризира от телефона на мама или баща. И в случай че родителят е на работа, тогава Интернет вкъщи няма.
Лаптопът в приблизително семейство нормално е един. И се употребява по-често от възрастните. В новата среда поражда спор на ползи във връзка с осведомителния запас. И в този момент не всеки може да си разреши да си купи нов компютър за всяко дете. И то за две седмици? Ако не са две седмици...
За да обобщим. Дистанционното обучение е съвременна технология, значима и нужна, само че не да се ползва в случайно учебно заведение за три дни. Форсмажорните условия към този момент демонстрираха, че това е комплициран развой. Да се надяваме, че онлайн образованието в учебните заведения няма да трае до лятото. Тогава ще има време да се проучват плюсовете и минусите, да се разпознават проблематичните места и може би към този момент умишлено да въведем онлайн технологии в учебните заведения през новата образователна година. Отчасти евентуално. Защото еволюцията в образованието е по-надеждна от революцията. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР