Руският национален отбор по художествена гимнастика ще продължи тренировъчния си

...
Руският национален отбор по художествена гимнастика ще продължи тренировъчния си
Коментари Харесай

Ирина Винер не се шегува – руските гимнастички продължават тренировки

Руският народен тим по художествена гимнастика ще продължи подготвителния си лагер в базата в Новогорск край Москва. Това заяви за организация ТАСС президентът на Руската федерация по художествена гимнастика и основен треньор на националния тим Ирина Винер.

На 28 март Министерството на спорта на Руската федерация затвори всички спортни обекти поради пандемията от ковид. Работа ще продължи единствено центъра в Новогорск. Базата ще бъде преведена в специфичен режим, който включва изолацията на спортистите, треньорите, експертите и личния състав за поддръжка.

" Вчера нямаше схващане по този въпрос, само че през днешния ден мога да кажа - нашият екип остава в Новогорск, който през днешния ден е единствената отворена база за спортисти. Обсъдих този въпрос със спортното управление на страната. Спортистите не би трябвало да бъдат пускани, те са на практика бездомни, без подобаващ медицински надзор и в последна сметка решението беше взето. Олимпиадата не беше анулирана, тя беше отсрочена. Ако спортистите излязат от форма, може да не се върнат към нея. Свикнали са със напрежението ", сподели Винер

Главният треньор добави, че Новогорск е съществено квалифициран за работа под карантина.

" Директорът на центъра в Новогорск Николай Сидорович Доморацки откри хора, които бяха подготвени да работят непрестанно в базата по време на карантина. Кметът на региона Химки Дмитрий Волошин по своя самодейност извърши цялата работа по санитарното и дезинфекционното отнасяне въз основата, както на закрито, по този начин и навън. Хората те не са безразлични към протичащото се и ние сме им доста признателни за това. Трябва да запазим своите спортисти ", сподели Ирина Винер.

bnr.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР