Руският моноблок Neos MA 522 прилича на външен вид на

...
Руският моноблок Neos MA 522 прилича на външен вид на
Коментари Харесай

Руска компания пуска компютър като iMac


Руският моноблок Neos MA 522 наподобява на външен тип на епълския iMac
(снимка: Depo Computers)

Руска компания приготвя за пазара настолен моноблок компютър, който прилича епълския iMac. Моделът Neos MA 522 на Depo Computers стъпва на съветски процесор Байкал (Baikal ), създаден от Baikal Electronics. Компютърът е основан в границите на програмата по заменяне на вноса, т.е. отменяне на непознати устройства в интерес на чисто съветски разработки.

Според разработчиците, компютърът разрешава инсталиране на редица съветски съставни елементи – освен процесор, само че и дънна платка, RAM и SSD устройства, заяви. Моноблокът („ всичко в едно ”) е предопределен за потребление както в частни компании, по този начин и в държавни корпорации.

На външен тип Neos MA 522 има известна аналогия с американския Apple iMac, който получи актуализация през април 2021 година Една от главните разлики в дизайна е изборът на типичен черно-бели цветове за корпуса.

Производството на компютъра ще се прави в Красногорск (Московска област) на територията на комуналната зона „ Красногорск-Митино ”. Планираните размери на произвеждане към момента не са известни.
още по тематиката
Към момента Neos MA 522 е разполагаем единствено в няколко броя. Всички те се тестват в държавни и частни компании. Depo Computers не разкрива дали са постъпили поръчки за компютъра от първите клиенти.

Моноблокът няма целесъобразна цена на дребно – тя ще варира според от определената настройка, вида операционна система и размера на доставената партида, без да се показват минималните и оптималните стойности.

Neos MA 522 е стилен, с екран 21,5 инча, LED подсветка, Full HD резолюция (1920×1080 пиксела) и съответствие на страните 16:9. В компютъра могат да се конфигурират 2,5-инчови SATA SSD с потенциал до 4TB и RAM памет до 64GB, само че не е ясно дали DDR3 или. Процесорът на компютъра поддържа и двата вида.

Моноблокът е оборудван с два високоговорителя по 3W всеки, ситуирани в предния панел под екрана. Има и уеб камера с 2-мегапикселов датчик и предпазен затвор.

Списъкът с интерфейси включва два USB 3.0 врата, четири USB 2.0, чифт PS/2 и RJ45, мултиформатен читател на карти (MMC/SD/MS/MS Pro) и три аудио конектора. Прави усещане, че компютърът даже има, макар съвсем нулевата известност на компактдисковете като носители през 2021 година

В листата с характерности на Neos MA 522 няма информация за безжични модули. Сред поддържаните операционни системи попада и съветската Astra Linux.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР