Руският многоцелеви изтребител Су-35 пристигна в Турция, за да участва

...
Руският многоцелеви изтребител Су-35 пристигна в Турция, за да участва
Коментари Харесай

Руски изтребител Су-35 пристигна в Турция за технологичен фестивал

Руският многоцелеви изтребител Су-35 дойде в Турция, с цел да взе участие в софтуерния фестивал „ Технофест “, който ще се организира в Истанбул на 17-22 септември, предадоха TACC и " Фокус ".

" Многофункционалният изтребител Су-35 е дошъл на летище " Ататюрк " в Турция, с цел да взе участие в ревюто " Технофест " ", обявиха от корпорацията-производител.

Пресслужбата на корпорацията добави, че се чака други съветски самолети да дойдат на „ Технофест “, само че не посочи за кои съответни модели става въпрос.

По-рано източник в авиационната промишленост съобщи пред ТАСС, че Русия възнамерява да изпрати на фестивала Технофест многофункционалния изтребител Су-35, който заинтересува Анкара. Според него се чака в ревюто да вземат участие и пътническият аероплан за междинни дистанции МС-21, самолети „ Сухой Суперджет “ 100, и самолет-амфибия Бе-200.

Според Федералната работа за военно-техническо съдействие на Руската федерация по време на московското ревю МАКС-2019, съветската и турската страна са разискали доставките на съветски изтребители Су-35 и Су-57. По-късно турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че не изключва опцията за закупуване на съветски изтребители Су-35 и Су-57 вместо американските самолети F-35.

Руският многоцелеви, доста маневрен изтребител от потомство 4 ++ Су-35 е оборудван с радиолокационна станция с фазирана решетка, както и с мотори с следен вектор на тягата. Той може да доближи скорост до 2 500 км/ч, а дължината на полета му доближава 3 400 км. Изтребителят е въоръжен с 30 мм оръдие и има 12 точки за окачване за бомби и ракети. /focus-news.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР