Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че
Коментари Харесай

Лавров: Само сирийски военни трябва да присъстват по границата на страната

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че единствено сирийските държавни войски би трябвало да имат наличие по южната граница на страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че става дума за региони в Сирия покрай границите с Йордания и Израел.

В тази зона обособени територии управляват бунтовници, а по-рано този месец в Сирия имаше масирани израелски въздушни удари, повода за които, съгласно Израел, е ирански ракетен обстрел по Голанските възвишения.

Русия и Иран са близки съдружници на сирийския президент Башар ал Асад.

" Разбира се, изтеглянето на всички несирийски сили би трябвало да стане на взаимни начала, това би трябвало да бъде двупосочна улица ", сподели съветският външен министър на взаимна конференция в Москва с мозамбикския си сътрудник Жозе Кондунгуа Пашеку. " Резултатът от тази активност, която би трябвало да продължи и продължава, следва да е обстановка, при която по границата на Сирия с Израел да стоят представители на армията на Сирийската арабска република ", добави той.

Неправителствената организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида заяви за напредвания на сирийската войска на юг, а сирийските държавни медии оповестиха, че над региони под контрола на бунтовниците са били разпръснати от въздуха листовки с апели въстаниците да одобряват ръководството на държавното управление - два признака, че може да се задава военна атака, отбелязва Ройтерс.

Лавров напомни, че постигнатите предходната година договорености да бъде основана зона за деескалация в Южна Сирия на границата с Израел допускат от нея да бъдат изведени всички задгранични войски, съобщи ТАСС.

В неделя в израелския вестник " Аарец " се появи информация, че Москва може да убеди Техеран да отдръпна войските си в Сирия на 60 км от границата с Израел.

Лавров съобщи, че терористични групировки, свързани с " Ислямска страна ", са се засилили в сирийския регион Ат Танф, който се управлява от Съединени американски щати.

" При нас се натрупаха значително свидетелства, че в Ат Танф се случват странни неща. От военна позиция този регион не е от значително значение за организацията на антитерористичната интервенция. В на практика проект обаче следим по какъв начин в този регион, в това число в бежанския лагер Рукбан, все по-често се появяват въоръжени групировки, в това число, по наши данни, такива, свързани по някакъв метод с " Ислямска страна ", сподели Лавров.

По думите му този въпрос неведнъж е бил повдиган при контактите с американските сътрудници. " Обърнахме внимание, че това не подхожда на нашите договорености за това по какъв начин в Южна Сирия да се провежда работата за деескалация в границите на постоянните контакти сред военните ", съобщи Лавров. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР