Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че
Коментари Харесай

Лавров заяви, че осъдените на смърт британци и мароканец са извършили престъпления на територията на ДНР

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че двамата британци и един мароканец, наказани през вчерашния ден на гибел в така наречен Донецка национална република (ДНР), са направили закононарушения на територията на отделилото се от Украйна образувание, следено от подкрепяно от Русия сепаратисти, съобщи Ройтерс.

" В момента всички процеси вървят въз основа на законодателството на Донецката национална република, тъй като закононарушенията, за които става дума, са били осъществени на територията на ДНР ", сподели Лавров и добави: " Всичко останало са спекулации. Не бих се месил в работата на правосъдната система на ДНР. "

Двамата английски жители, наказани на гибел, са постоянни бойци, сподели губернаторът на източната украинска Луганска област Сергий Гайдай, представен от ДПА.

" Всички хора, които идват да се бият на страната на Украйна, подписват контракти с украинските въоръжени сили и по този начин получават формален статут " (на комбатанти, б. ред.), посочи Гайдай пред радио Би Би Си.

Това значи, акцентира той, че двамата английски жители са предпазени от Женевската спогодба за военнопленниците и не може да бъдат наказани на гибел, даже да не са украински жители.

" Доколкото зная, юристите им към този момент апелираха (техните присъди) и считам, че това, което се случва, е единствено израз на политически напън от страна на Русия ", сподели Гайдай.

Двамата британци - 28-годишният Ейдан Аслин и Шон Пинър, на 48 години - са били пленени от сепаратистите в украинския пристанищен град Мариупол през април. Според медийни информации те са живели в Украйна преди войната и даже са се оженили там. Заедно с мароканския студент Брахим Саадун те бяха наказани през вчерашния ден на гибел като наемници от Върховния съд на ДНР, отбелязва ДПА.

По мотив английските рецензии против смъртните присъди, говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова съобщи, че Англия би трябвало да се обърне към сепаратистките управляващи в ДНР. Британската реакция при такива случаи " постоянно е истерична ", сподели Захарова, представена от Ройтерс.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР