Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че полемиката

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че полемиката
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Твърдението, че Русия стои зад скандала Тръмп-Зеленски е параноя

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че полемиката към телефонния диалог сред американския президент Доналд Тръмп и украинския му сътрудник Володимир Зеленски е несъразмерна, и отхвърли страната му да е забъркана в тази ситуация, съобщи Ройтерс.

"Това е параноя ", сподели Лавров на конференция в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк във връзка изказванието на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси, че Русия стои абсурда. В изявление през вчерашния ден Пелоси загатна за допустима съветска роля в аферата. "Между другото, аз мисля, че Русия има пръст в това ", съобщи тя пред телевизия Ем Ес Ен Би Си.

Лавров прикани Съединени американски щати да не разгласяват стенограмите на телефонните диалози на президента Доналд Тръмп с съветския му сътрудник Владимир Путин. "Майка ми, когато ме отгледа, ме научи, че е несвоевременно да чета писмата на другите, които не са адресирани до мен ", сподели той.

Руският външен министър разкритикува остро публикуването на стенограмата на диалога Тръмп-Зеленски, като се аргументира, че на такова високо ниво е нужна известна степен на дискретност.

По-рано, в речта си на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, Лавров разкритикува остро Запада. "За Запада е мъчно да одобри, че неговата вековна доминация в международните каузи отслабва ", съобщи съветският външен министър. Той упрекна водещите западни страни, че се пробват да попречват развиването на един полицентричен свят и да наложат на другите стандарти на държание, учредени на тесногръдо западно пояснение на либерализма.

Под "Запад " съветските публични лица нормално имат поради Съединени американски щати и техните обичайни съдружници в Европа, отбелязва АП.

Лавров сподели още, че западните страни, че манипулират своите жители, популяризират подправена информация и не разрешават на публицистите да си правят работата - все обвинявания, които Западът от дълго време насочва против Русия, а преди този момент - и против Съветския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР