Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че газопроводите

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че газопроводите
Коментари Харесай

Лавров: „Северен поток-2 и „Турски поток ще заработят въпреки американските санкции

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че газопроводите „ Северен поток-2 " и „ Турски поток " ще проработят макар американските наказания, оповестява организация Интерфакс, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
„ Русия има намерение да отговори на новите мерки”, сподели още той.
Припомняме, че в петък президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закон за налагане на наказания на компании, полагащи тръби за газопровода „ Северен поток-2 ". Целта на плана е да удвои газовия потенциал на северния газопровод към Германия „ Северен поток ".
Лавров съобщи, че Русия е подготвена да включи тежката ракета „ Сармат " и хиперзвуковата ракета „ Авангард " в нов контракт за понижаване на стратегическите оръжия СТАРТ, в случай че той бъде удължен.
„ Москва е подготвена и да показва ракетата „ Сармат " на САЩ”, сподели съветският външен министър в ефира на държавната телевизия.
Лавров заяви, че американският президент е изпратил малко писмо до съветския си сътрудник Владимир Путин по въпроса за Договора за ликвидирането на ракетите със междинен и по-малък обхват.
„ Американският президент Доналд Тръмп изпрати малко писмо, в което споделя, че те са подготвени да продължат търсенето на способи за превъзмогване на проблемите в нашите връзки ", съобщи съветският външен министър.
Писмото на Тръмп било в отговор на предлагането на Путин да бъде натрапен мораториум върху създаването на ракети, които са неразрешени от контракта.
През август Съединени американски щати публично напуснаха съглашението с аргумента, че Русия го нарушава и към този момент е разположила вид неразрешена ракета - обвиняване, което Кремъл отхвърли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР