Руският министър на външните работи Сергей Лавров се подготвя за

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров се подготвя за
Коментари Харесай

Лавров отива във Вашингтон във вторник

Руският министър на външните работи Сергей Лавров се приготвя за посещаване във Вашингтон във вторник, съобщи Франс прес, цитирайки говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Лавров бе за последно в столицата на Съединени американски щати преди повече от две години и половина. На 10 май 2017 година той се срещна с американския президент Доналд Тръмп в Овалния кабинет в Белия дом.

Срещата, на която участва и тогавашният дипломат на Русия в Съединени американски щати Сергей Кисляк, провокира скандал, откакто Тръмп бе упрекнат, че е разкрил конфиденциална информация за Сирия. На фотоси от срещата, публикувани от съветската осведомителна организация ТАСС, се виждаше по какъв начин американският президент се усмихва на съветските дипломати.

Противниците на Тръмп бяха възмутени от срещата му с Лавров, извършена на фона на съмненията, че той е заговорничил с Русия по време на предизборната си акция.

Докладът от завършилото тази година американско следствие за съветската интервенция в изборите през 2016 година оневини Тръмп по обвиняванията за скрит план с Москва, само че не и за възпрепятстване на правораздаването.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР