Руският министър на външните работи Сергей Лавров призова днес за

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров призова днес за
Коментари Харесай

Русия и Арабската лига призоваха за край на сраженията в Израел

Руският министър на външните работи Сергей Лавров прикани през днешния ден за преустановяване на сраженията сред Израел и палестинската формация Хамас по време на диалог в Москва с генералния секретар на Арабската лига Ахмед Абул Гейт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 87
Русия и Арабската лига могат да оказват помощ при прекъсването на кръвопролитията в Израел и в палестинските територии, добави Лавров. Гейт също прикани за завършек на боевете, само че съобщи, че насилието ще продължи, до момента в който не се реши палестинският въпрос.

В същото време Кремъл сподели, че е мощно смутен след случилото се в Израел и предизвести за риск от ескалация на напрежението в района.

" Силно обезпокоени сме ", сподели пред кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков. " Много деликатно следим какво се случва към Израел и Близкия изток. Ситуацията е потенциалнo изпълнена с заплаха от разпространяване и по тази причина, несъмнено, сега е предмет на нашето мощно безпокойствие. "

" Смятаме, че е належащо да върнем мира колкото се може по-скоро, тъй като продължаването на сходна вълна от принуждение ще докара до ескалация и разпространение на спора ". " Това съставлява огромна заплаха за района ", сподели още Песков.

Говорителят на Кремъл съобщи, че съветското посолство няма информация какъв е броят на съветските жители в Израел, които са ранени или убити там, както и че Русия е в контакт с палестинците, с цел да опита да разбере дали има ранени руснаци при израелските набези в Газа.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР