Руският министър на външните работи Сергей Лавров посочи, че в

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров посочи, че в
Коментари Харесай

БРИКС: Членовете на съюза се обединяват – ще бъде ли изоставен долара?

Руският министър на външните работи Сергей Лавров уточни, че сега тече развой на дедоларизация, отбелязвайки реториката и политиката на държавното управление на Съединени американски щати като фактори, които способстват за това.

Лавров е подчертал, че страните от алианса БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка) интензивно изследват различни пътища, които понижават зависимостта от щатския $, както заяви осведомителна организация ТАСС.

Преди идната среща на върха на БРИКС през август Лавров акцентира нуждата от отбрана на Новата банка за развиване от евентуална неприязън, идваща от Съединени американски щати.

Лавров съобщи, че Бразилия е предложила деликатно да се обмислят ограничения за отбрана на финансовите транзакции в границите на алианса и предотвратяване на Новата банка за развиване от евентуални злоупотреби с непрекъснатата роля на щатския $.

Според Лавров са препоръчани и разнообразни други начинания, ориентирани към този въпрос. Той означи още, че Русия се приспособява към съгласуваните старания на западните страни да я изолират от международната финансова система.

Той твърди, че Съединени американски щати съзнателно подклаждат неустойчивост в страните по света, с цел да поддържат личните си ползи, като щатският $ е централен съставен елемент на тази тактика. Въпреки това Лавров счита, че този метод е с стеснен живот.

Министърът загатна съставянето на описи, забраняващи износа на избрани артикули за Русия, като се базира на неотдавнашните визити на трио, състоящо се от американец, британец и представител на Европейския съюз, в страни от Централна Азия.

Лавров повтори, че западните страни умеят да се възползват от компликациите, които основават на други страни. Макар че може да се реализиран краткосрочни изгоди, той съобщи, че в дълготраен проект тези дейности подкопават самите основи, на които западните страни разчитат, в това число ролята на интернационалните институции като Международния валутен фонд и Световната банка, както и зависимостта на международната стопанска система от щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР