Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров каза днес, че
Коментари Харесай

Висша дипломация! Френски и US пратеници идват на преговори в Москва

Руският министър на външните работи Сергей Лавров сподели през днешния ден, че скоро в Москва се чака да дойдат френски и американски дипломати за разискване на спора в Нагорни Карабах, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Русия стана медиатор за преустановяване на огъня в спора в Нагорни Карабах, противопоставил азербайджанските войски против силите на етническите арменци в региона.

Споразумението, гарантиращо териториални завоевания за Азербайджан и предвиждащо разполагането на съветски миротворци в Нагорни Карабах, провокира митинги в Армения с искане за оставката на министър-председателя Никол Пашинян.

Русия е съпредседател на интернационална група за Нагорнокарабахския спор дружно със Съединени американски щати и Франция, които обаче не взеха присъединяване в съглашението за преустановяване на огъня. Сделката беше подписана от Русия, Армения и Азербайджан.

Турция, която поддържа Азербайджан, подписа през вчерашния ден протокол с Русия за основаване на взаимен център за съгласуване на напъните за наблюдаване на съглашението, контрактувано след три предходни несполучливи опита за помирение.

Подробностите по наблюдението още не са конкретизирани. Предвижда се представители на турските и на съветските управляващи да се срещнат на следващия ден в Анкара, с цел да ги обсъдят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР