Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Русия

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви днес, че Русия
Коментари Харесай

Шойгу: Забавихме нарочно темпото на военната кампания , за да се намалят цивилните жертви

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи през днешния ден, че Русия преднамерено е забавила темпото на военната си акция в Украйна, което съгласно него е било подбудено от нуждата да се понижат цивилните жертви, съобщи Ройтерс.

На среща в Узбекистан на министрите на защитата от Шанхайската организация за съдействие Шойгу уточни: " Прави се всичко допустимо за отбягване на жертвите измежду цивилните. Разбира се, това забавя темпото на настъплението, само че го вършим умишлено. "

През последните месеци съветските войски не реализираха осезателен прогрес, откакто бяха изтласкани от Киев в първите седмици на войната, припомня Българска телеграфна агенция.

В същото време президентът на друга неприятелска за Украйна страна - Беларус, Александър Лукашенко поздрави народа на Украйна по случай днешния Ден на независимостта, съобщи ТАСС, като се базира на пресслужбата на беларуския водач.

" Убеден съм, че днешните несъгласия не ще могат да разрушат вековните основи на откровените добросъседски връзки сред народите на двете страни ", се споделя в поздравлението.

Лукашенко акцентира, че Беларус и отсега нататък ще продължи " да се афишира за опазване на единодушието, за развиване на другарските, изпълнени с взаимно почитание контакти на всички нива ".

Беларуският държавен водач пожелава на украинците спокойно небе, приемливост, геройство, мощ и триумфи във възобновяване на достойния живот.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР