Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руската отбранителна

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че руската отбранителна
Коментари Харесай

ISW: Русия не може да произведе достатъчно оръжие за фронта

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че съветската отбранителна индустриална база (ОИБ) усилва производството си на прецизни ракети за потребление против Украйна. Шойгу посочи държавната корпорация " Тактически ракети " като образцово отбранително дружество, заявявайки, че тя сполучливо стартира всеобщо произвеждане на ракети и в близко бъдеще ще създаде проекти за удвояване на настоящето си произвеждане.

Фокусът на Шойгу върху производството на прецизни ракети съответствува с смяната в реториката на съветското министерство на защитата (МО), която се концентрира върху потреблението на прецизни ракети от Русия за нанасяне на удари по военни инфраструктурни цели в украинските тилови региони, евентуално за да наподобява по сходен метод самодейна и демонстративна позитивна реакция на съветските дейности на фона на възходящата угриженост в съветското осведомително пространство за евентуална украинска контраатака.

Шойгу евентуално се пробва да отклони засилващите се обвинявания, че съветското министерство на защитата (МО) не може да обезпечи задоволително муниции за съветските сили. Шойгу съобщи, че съветската отбранително-промишлена база (ОПБ) е нараснала темповете на произвеждане и размера на продукцията си, и съобщи, че до 2023 година съветските сили са получили задоволително муниции , с цел да нанесат обилни вреди на украинските сили.

ISW по-рано заяви, че съветското военно командване пренарежда управлението на командните органи, свързани с логистиката и напъните за генериране на сили, откакто в края на март командири, които се опълчват на Герасимов и ядрото на съветското МО, отчасти си възвърнаха благоразположението на съветския президент Владимир Путин.

Руските блогъри започнаха да показват и съответни чиновници на съветското МО в обвиняванията си за неприятното доставяне на съветските сили през този интервал.

Финансистът на групата " Вагнер " Евгений Пригожин продължава да твърди, че съветското МО съзнателно приготвя наемниците на " Вагнер " за крах в Бахмут, като отхвърля да даде претенции от тях брой снаряди, което съгласно неговите командири води до огромни загуби и муден прогрес на бойното поле .

Служител на " Вагнер " също по този начин твърди, че на 2 май е предал 39 кашона с недоволства от военнослужещи на " Вагнер " за липса на муниции в комисията по защита на съветската Държавна дума.
 ISW: Пригожин заплаши да изтегли
ISW: Пригожин заплаши да изтегли " Вагнер " от Бахмут

Напрежение в Кремъл

Реакциите на Русия на декларирания удар против автомобил, в който се намира командирът на украинските сили за териториална защита генерал-майор Игор Танцюра, демонстрират, че съветските ултранационалисти се стремят да показват всяка съветска интервенция като закъснение на евентуални украински контраофанзивни дейности .

Финансистът на " Вагнер груп " Евгений Пригожин съобщи на 2 май, че силите на " Вагнер " са нанесли удар по украински брониран автомобил, пренасящ Танцюра, на път за Бахмут, и разгласява видеоклип, за който се твърди, че демонстрира удара.

Говорителят на украинските сили за териториална защита Денис Зелински опроверга изказванието на Пригожин и съобщи, че " всички са живи и здрави ".

Кремъл заяви, че е популяризирал нов справочник, в който инструктира съветските държавни медии по какъв начин да отразяват идно евентуално украинско контранастъпление, което, в случай че е действително, демонстрира, че Кремъл основава осведомителни условия както за ефикасна съветска отбрана, по този начин и за намаляване на разтърсванията в съветското осведомително пространство от украинските триумфи.

Руският опозиционен уебсайт " Медуза " заяви на 2 май, че се е сдобил с наръчника, в който се оповестява, че съветските държавни медии са инструктирани " да не понижават упованията за оповестеното украинско нахлуване " или да настояват, че Украйна не е подготвена да организира контранастъпление - вместо това да преглеждат опцията за украинско нахлуване като даденост.

В наръчника се оповестява, че вместо това съветските медии би трябвало да се съсредоточат върху западната помощ за сигурност и поддръжка за Украйна.
 Пригожин разгласи нова дата за украинското контранастъпление
Пригожин разгласи нова дата за украинското контранастъпление

Основателят на ЧВК " Вагнер " чака то да се организира до 15 май

" Медуза " заяви, че източници, близки до съветската президентска администрация, са декларирали, че отразяването има за цел да разреши на Кремъл да разгласи военна победа при положение на несполучлива украинска контраатака и да обоснове сполучлива контраатака, като съобщи, че съветските загуби ще бъдат разбираеми , тъй като " целият Запад е съсредоточил големи старания на фронта ".

Предполагаемият документ подсказва, че Кремъл се приготвя за - в случай че не и чака - украински триумфи и възнамерява да смекчи деморализацията в съветското осведомително пространство. Това е значима съветска акомодация от предходните украински контраофанзиви в Херсон и Харков, които доведоха до трагични разтърсвания и безнравственост както в съветската войска, по този начин и в съветското осведомително пространство, които Кремъл евентуално се стреми да смекчи.

На 26 април страните - членки на Организация на обединените нации, измежду които основни сътрудници на Русия като Китай, Индия и Бразилия, гласоподаваха за приемането на резолюция, с която признаха Русия за агресор във войната в Украйна.

В преамбюла на резолюцията се показва, че Организация на обединените нации се стреми към по-тясно доближаване със Съвета на Европа на фона на " невижданите провокации, пред които е изправена Европа след експанзията на Руската федерация против Украйна, а преди този момент и против Грузия ". Съобщава се, че тази резолюция е първата сходна резолюция , в която Китай признава Русия за агресор във войната в Украйна.

Гласуването в поддръжка на тази резолюция единствено по себе си обаче евентуално не отразява по-широкото мнение на съветските съдружници във връзка с Русия.

Поправка: ISW заяви на 1 май, че американски публични лица са решили, че съветските сили са понесли 100 000 жертви - 80 000 ранени и 20 000 починали - в боевете за Бахмут от януари 2023 година насам въз основа на изказвания на представителя на Съвета за национална сигурност Джон Кърби.
 Китай и Индия поддържаха резолюция на Организация на обединените нации, в която се признава експанзията на Русия против Украйна
Китай и Индия поддържаха резолюция на Организация на обединените нации, в която се признава експанзията на Русия против Украйна

Само пет страни се опълчиха на резолюцията: Русия, Беларус, Сирия, Никарагуа и Северна Корея

По-късно, на 1 май, заместник-говорителят на Съвета за национална сигурност Шон Савет посочи, че цифрите регистрират съветските жертви в цяла Украйна от януари 2023 година насам .

Основни заключения:
Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че съветската отбранителна индустриална база (ОИБ) усилва производството си на прецизни ракети за потребление против Украйна. Шойгу евентуално се пробва да отклони засилващите се обвинявания, че съветското министерство на защитата (МО) не може да обезпечи задоволително муниции за съветските сили. Реакциите на Русия на декларирания удар против командира на украинските сили за териториална защита генерал-майор Игор Танцюра подсказват, че съветските ултранационалисти се пробват да показват всички съветски интервенции като закъснение на евентуални украински контранастъпателни дейности. Съобщава се, че Кремъл е популяризирал нов справочник, в който инструктира съветските държавни медии по какъв начин да отразяват идно евентуално украинско контранастъпление, което, в случай че е действително, демонстрира, че Кремъл основава осведомителни условия както за ефикасна съветска отбрана, по този начин и за намаляване на разтърсванията в съветското осведомително пространство от украинските триумфи. На 26 април страните - членки на Организация на обединените нации, в това число основни сътрудници на Русия като Китай, Индия и Бразилия, гласоподаваха за приемането на резолюция, която признава Русия за агресор във войната в Украйна. Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви по линията Купянск-Сватове-Кремина. Руските сили реализираха незначителни триумфи край Бахмут, само че не напреднаха в самия град. Руските сили продължиха лимитирани настъпателни интервенции по фронта Авдийвка-Донецк, а съветски източници настояват, че украинските сили са провели лимитирани и местни контраатаки в региона на Авдийвка. Украинските сили не престават да работят на и към островите в делтата на река Днепър в Херсонска област. Руските държавни чиновници не престават да вкарват нови обществени придобивки за ветераните и техните фамилии, с цел да подтикват по-нататъшните старания за набиране на военнослужещи в Русия. Вероятни украински партизани се прицелват в неизяснен заместник-началник на окупационното министерство на вътрешните работи на Запорожка област в Мелитопол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР