Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри колко военни части

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу разкри колко военни части
Коментари Харесай

Шойгу разкри контрамерките на Русия срещу разширяването на НАТО

Руският министър на защитата Сергей Шойгу разкри какъв брой военни елементи ще бъдат образувани в Западния боен окръг в отговор на натрупването на сили на НАТО покрай границите на Русия, оповестява ТАСС.

Дванадесет военни елементи и подразделения ще бъдат образувани в Западния боен окръг до края на годината, уточни той, като отбелязвайки, че напрежението продължава да нараства в зоната на отговорност на Западния боен окръг, което се дължи и на възможното присъединение на

По думи на Шайгу тези контрамерки ще бъдат синхронизирани с доставката на съвременно въоръжение и военна техника на войските. Тази година имаме намерение да се снабдим с над 2000 единици такова съоръжение, уточни той.
 Путин: Русия ще отговори на влизането на Финландия и Швеция в НАТО
Путин: Русия ще отговори на влизането на Финландия и Швеция в НАТО

Според него обаче двете страни не представлявали опасност за Русия

Началникът на съветската защита означи, че инспекциите въз основа на резултатите от зимния подготвителен интервал демонстрират качествено повишение на равнището на подготовка на формированията в окръга с 25% по отношение на миналата година.

Той уточни и че интензивността на дилемите по бойна подготовка, изпълнявани от корабите на Балтийския флот, се е нараснала с 42%. По негови думи са били изпълнени над 300 бойни учения с потребление на разнообразни типове въоръжение.

От началото на годината авиацията на Западния боен окръг пък се е нараснала с 4%.

Швеция и Финландия ускориха интереса си към присъединение към военния съюз, откакто Русия атакува Украйна в края на февруари. Двете страни виждат в НАТО гаранция за националната си сигурност.
 Русия изключва безядрен статут на Прибалтика с Швеция и Финландия в НАТО
Русия изключва безядрен статут на Прибалтика с Швеция и Финландия в НАТО

Предупреждение на Москва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР