Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе поредна рокада в

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе поредна рокада в
Коментари Харесай

Валерий Герасимов - командирът, който застава начело на руските войски в Украйна след серия неуспехи

Руският министър на защитата Сергей Шойгу организира поредна рокада в съветската войска, като, който да управлява войната в Украйна. 67-годишният Валерий Герасимов е най-възрастният съветски военачалник, който ще има задачата да командва съветските сили след месеци на неуспехи на фронта.

Назначаването му на поста бележи една от най-драматичните промени във висшето командване на Русия от началото на така наречен " специфична военна интервенция ", показва " Ройтерс ".

Кой в действителност е Валерий Герасимов?

Към момента наподобява, че Москва има превъзходство в интензивните боеве с украинските сили за град Соледар в Източна Украйна, а дали ще съумеят да реализират резултат ще зависи и от новоназначения пълководец.

Валерий Герасимов е роден в семейство на служащи от Казан - град на към 800 км източно от Москва. Той има чудесно военно обучение: приключва Казанското военно учебно заведение " Суворов " и по-късно продължава образованието си във Военната академия на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия.

През 1977 година се причислява към руската армията, като става член на Северната група войски, ситуирана в Полша. Бързо се издига в другите дивизии на Червената войска, като заема разнообразни длъжности в епохата на Съветски съюз. След това служи в Далекоизточния и Балтийския боен окръг, преди да стане шеф на щаба на 58-ма войска в Севернокавказкия боен окръг през 1999 година

 Владимир Путин и Валери Герасимов
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР