Руският министър на отбраната Сергей Шойгу пристигна в анексирания през

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу пристигна в анексирания през
Коментари Харесай

Шойгу инспектира военни учения в Крим

Руският министър на защитата Сергей Шойгу дойде в анексирания през 2014 година в Крим, с цел да следи военните учения на фона на възходящото напрежение с Киев и неговите западни съдружници, заяви Агенция Франс Прес.
" Шойгу е летял с хеликоптер към региони, където са ситуирани войски и военна техника и е проверявал готовността на морски и сухопътни групи, участващи в ученията ", се споделя в изказване на министерството на защитата.
Ученията идват на фона на възобновеното напрежение сред Русия и западните съдружници на Украйна, които показаха опасения по отношение на натрупването на съветски войски на границата и ученията в Крим.
 Украйна дава на арбитражен съд съветския боен министър Сергей Шойгу Украйна дава на арбитражен съд съветския боен министър Сергей Шойгу
Генералната прокуратура на Украйна има намерение да подаде в Международния углавен съд в Хага иск срещу управлението на Министерств...
Министерството на защитата съобщи пред организация Интерфакс, че в ученията за Крим вземат участие към 10 000 сухопътни войски и повече от 40 военни кораба. Маневрите идват, откакто предходната седмица съветски осведомителни организации, цитиращи министерството на защитата, оповестиха, че Москва има намерение да затвори елементи от Черно море за задгранични военни и публични кораби за шест месеца, с начало в събота.
Този ход може да засегне достъпа до украински пристанища в Азовско море, което е обвързвано с Черно море през Керченския пролив на източния завършек на Крим.
Европейският съюз назова протичащото се " мощно обезпокоително развиване ", до момента в който НАТО също изрази " угриженост " и прикани Русия да подсигурява " свободен достъп " до украинските пристанища.
През последните седмици Русия изпрати десетки хиляди бойци по границите си с Украйна и Крим, което Шойгу дефинира като военни учения в отговор на „ заплашителни “ дейности на НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР