Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от
Коментари Харесай

Шойгу иска повече танкове от отбранителната промишленост

Руският министър на защитата Сергей Шойгу изиска повече танкове от отбранителната индустрия на Русия за войната против Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на известие на министерството.

При посещаване в индустриален цех в сибирския град Омск Шойгу настоя за " прецизно съблюдаване на графика за осъществяване на държавната отбранителна поръчка ", се споделя в изказването.

Канцеларията на съветския министър на защитата заяви, че " той е сложил задачата за по-нататъшно разширение на индустриалните мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи ".

Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна преди близо 16 месеца и към този момент претърпя голям брой военни неуспехи. Международните наблюдаващи нееднократно показват проблемите на Русия с военното съоръжение, отбелязва ДПА.

Неотдавна даже президентът на Русия Владимир Путин призна, че сега съветската войска не разполага с съвременни оръжия, само че в същото време съобщи, че оръжейната промишленост " безспорно " ще в профил този проблем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР