Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу поиска повече танкове от
Коментари Харесай

Шойгу поиска повече танкове от отбранителната промишленост

Руският министър на защитата Сергей Шойгу изиска повече танкове от отбранителната индустрия на Русия за войната против Украйна, съобщи ДПА, като се базира на известие на министерството.

При посещаване в индустриален цех в сибирския град Омск Шойгу настоя за " прецизно съблюдаване на графика за осъществяване на държавната отбранителна поръчка ", се споделя в изказването.

Канцеларията на съветския министър на защитата заяви, че " той е сложил задачата за по-нататъшно разширение на индустриалните мощности за танкове и тежки огнехвъргачни системи ".

Москва стартира пълномащабно навлизане в Украйна преди близо 16 месеца и към този момент претърпя голям брой военни неуспехи. Международните наблюдаващи нееднократно показват проблемите на Русия с военното съоръжение, отбелязва ДПА.

Неотдавна даже президентът на Русия Владимир Путин призна, че сега съветската войска не разполага с съвременни оръжия, само че в същото време съобщи, че оръжейната промишленост " безспорно " ще в профил този проблем.

 

Според президента най-голяма липса се усеща при прецизните муниции, информационното съоръжение, самолетите и дроновете. " Имаме ги, само че за жалост нямаме задоволително от тях ", сподели Путин, представен от съветските държавни медии. Освен това той призна, че страната му има сериозна потребност и от танкове и противотанкови оръжия. " Необходими са съвременни противотанкови оръжия и съвременни танкове ", добави той.

 

Путин приказва по тематиката на среща с военни блогъри, която се организира в Кремъл. Те са доста значими за Путин, защото действително образуват мнението за войната на огромна част от съветското население. Това е първият път, в който съветският държавен глава обществено декларира, че армията не е оптимално оборудвана.

 

Освен дефицита на оръжие Путин регистрира и казуса, че огромна част от съветското въоръжение е прекомерно остаряло. Той е на мнение, че съветската войска би трябвало да модернизира оръжията си, в случай че желае да завоюва в Украйна. " Все още нямаме задоволително съвременни оръжия, само че отбранителната индустрия и военнопромишленият комплекс се развиват бързо и съм сигурен, че всички провокации пред нашата отбранителна промишленост несъмнено ще бъдат посрещнати. Ние интензивно построяваме производството на съвременни оръжия ", съобщи Путин в изказване, оповестено на уеб страницата на Кремъл.

 

Според отчети войната в Украйна е възпрепятствана заради дефицит на прецизни муниции. Това затруднява нанасянето на стратегически удари от разстояние, което е съществено затруднение за съветската войска. Според информация на Politico съветските сили употребяват извънредно огромен брой безпилотни самолети с неприятна навигация, основно създадените в Иран " Шахед-129 ", а даже се прибягва до изстрелването на ракети от кораби за атакуване на жилищни здания.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР