Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини Западът, че иска

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу обвини Западът, че иска
Коментари Харесай

Шойгу обвини Запада, че иска да разшири конфликта в Украйна

Руският министър на защитата Сергей Шойгу упрекна Западът, че желае да разшири спора в Украйна към Азиатско-тихоокеанския район , оповестява ТАСС. По думите му НАТО прикрива натрупването на сили в Азиатско-тихоокеанския район с показно предпочитание за разговор.

Според него страните от НАТО предизвикват конкуренция във въоръжаването в района, увеличавайки военното си наличие и честотата и мащаба на военните учения там. Новите блокове за сигурност като Quad и  подкопава ролята на Асоциацията на нациите от Югоизточна Азия (АСЕАН) и напъните за неразпространение на нуклеарни оръжия в района, добави той.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу дойде на работно посещаване в Пекин . Той ще взе участие във форума по сигурността в Сяншан.

Ръководителят на съветското военно ведомство ще направи отчет на пленарното съвещание на тематика " Отговорност на огромните страни и съдействие в региона на световната сигурност.

Във форума вземат участие представители на висшето управление, министри на защитата и водещи специалисти от страните от Азиатско-Тихоокеанския район, както и редица европейски страни, разясняват от съветското министерство на защитата.

На форума ще участват делегации от повече от 90 страни, в това число Англия, Иран, Русия, Саудитска Арабия и Съединени американски щати.

Основната тематика на събитието е " Обща сигурност, резистентен мир ". Участниците във форума ще обменят отзиви за световната и районна сигурност, със особено внимание към Азия, Близкия изток и Европа.
 Единственият избор за Русия е успеха, отсече Шойгу
Единственият избор за Русия е успеха, отсече Шойгу

Руските сили поддържат дейна защита на фронта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР