Руският министър на отбраната проведе рядък телефонен разговор с американския

...
Руският министър на отбраната проведе рядък телефонен разговор с американския
Коментари Харесай

Остин и Шойгу обсъдиха войната в Украйна в телефонен разговор

Руският министър на защитата организира необичаен телефонен диалог с американския си сътрудник в петък, откакто прокремълски чиновници споделиха, че трансформират южния украински град Херсон в „ цитадела “, до момента в който силите на Киев напредват.

Появиха се малко детайлности от диалога сред съветския министър Сергей Шойгу и министъра на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, само че и двете страни потвърдиха, че са обсъждали Украйна.

„ Бяха разисквани настоящи въпроси на интернационалната сигурност, в това число обстановката в Украйна “, събщи съветското министерство на защитата. Пентагонът отхвърли да даде детайлности, като се изключи че Остин, който е инициирал диалога, е подчертал нуждата от линии за връзка на фона на войната в Украйна.

„ Министър Остин акцентира значимостта на поддържането на информационни линии на фона на продължаващата война против Украйна “, сподели представител на американската войска.

Руската осведомителна организация ТАСС цитира основания във Виена съветски посланик Константин Гаврилов, който е споделил пред съветската телевизия: „ Недоразуменията би трябвало да бъдат изгладени, с цел да няма инциденти… това постоянно са значими контакти и е значимо, че американците бяха първите, които го направиха “.

Гаврилов, старши договарящ по въпросите на сигурността, също сподели, че след диалога Москва чака уточнения по отношение на ученията за нуклеарно въздържане, които НАТО организира, добави ТАСС.

Говорител на Пентагона сподели, че това е било най-хубавата опция за диалог на двете страни, без да изяснява за какво това е по този начин. Тя не сподели дали са планувани спомагателни диалози сред двамата.

Това беше едвам вторият диалог сред министрите, откогато Москва нахлу в Украйна през февруари. През май Остин прикани Москва да приложи „ неотложно преустановяване на огъня “.

По това време съветските сили бяха отблъснати от столицата Киев, само че реализираха постоянни триумфи в районите на Източен Донбас и Харков и бяха консолидирали позициите си на юг.

Шест месеца по-късно обаче силите на Киев, подкрепени от западни оръжия, напредват по западния бряг на река Днепър към основния град на района Херсон. Това беше първият огромен град, високомерен от войските на Москва и завладяването му би било забележителна премия в контранастъплението на Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР