Руският милиардер Роман Абрамович е използвал кипърска офшорна компания при

...
Руският милиардер Роман Абрамович е използвал кипърска офшорна компания при
Коментари Харесай

ФБР: Роман Абрамович е купил два самолета за близо половин милиард долара чрез кипърска офшорна компания

Руският милиардер Роман Абрамович е употребявал кипърска офшорна компания при покупката на два самолета на стойност 410 милиона $, оповестява електронното издание на кипърския вестник „ Филелефтерос “. Това демонстрира информация на ФБР, разказана в молба на американската работа до съда във Флорида за задържането на летателните машини. Самолетите са " Боинг " 787-8 (DreamLiner) на стойност 350 милиона $ и " Гълфстрийм " за 60 милиона $.

От ФБР упорстват да бъде издадено разпореждане за задържането на двата самолета за интервал от две седмици поради нарушаване на правила на американското министерство за търговия.

Разследване на американските служби е открило връзката на Абрамович с офшорна компания на острова, посредством която има опция да управлява имуществото си при цялостна анонимност.

От ФБР настояват, че самолетите на Абрамович са нарушили правила за експорт на Съединени американски щати, свързани с американските наказания, наложени след нахлуването на Русия в Украйна.

Установено е, че през първата половина на месец март и два месеца след съветското навлизане в Украйна, двата създадени в Съединени американски щати самолета на Абрамович са осъществили полети към Русия без нужната документи от бюрото към американското министерство на търговията.

„ Боингът “ е пътувал четири пъти от Дубай до Москва, а самолетът „ Гълфстрийм “ е извършил полет от Истанбул до Русия като след това е летял до Тел Авив, Истанбул и Москва.

Според отчет на мрежата за проверяваща публицистика Център за следствие на корупцията и проведената престъпност (OCCRP), оповестен в края на март, Абрамович има тесни връзки с Кипър, където управлява компании на стойност 1,24 милиарда $.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР