Руският милиардер Роман Абрамович е бил обвинен в пране на

...
Руският милиардер Роман Абрамович е бил обвинен в пране на
Коментари Харесай

Роман Абрамович не успял да се премести в Швейцария заради обвинение в пране на пари

Руският милиардер Роман Абрамович е бил упрекнат в пране на пари и връзки с незаконни организации, излиза наяве от изминал отчет на швейцарската полиция. Данните бяха огласени от The Times.

Заявлението на притежателя на " Челси " за швейцарско поданство преди време бе отхвърлено. В отчета на полицията се показва, че той е опасност за публичната сигурност и евентуално очерняне на репутацията на страната.

Роман Абрамович, чието положение възлиза на над 11 милиарда $, не се е появявал във Англия, откогато не съумя да си възобнови визата след повишението на напрежението сред Лондон и Москва. Той отсрочи и план за 1 милиарда паунда за реорганизация на стадиона " Стамфорд Бридж " на " Челси ", цитирайки " сегашния неподходящ капиталов климат ".

През май Абрамович взе израелското поданство, откакто опитът за пренасяне в Швейцария се провали, напомня " Фокус ".

Швейцарският полицейски отчет е изминал в най-големите вестници в страната при започване на годината, само че юристите на Абрамович са съумели да се снабдят със заповед да предотвратят публикуването. Заповедта бе отхвърлена в понеделник. В отчета се споделя, че Абрамович е прочут с " хипотетично пране на пари и хипотетични контакти с незаконни организации ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР