Руският милиардер Олег Тинков се обяви против „безумната“ война на

...
Руският милиардер Олег Тинков се обяви против „безумната“ война на
Коментари Харесай

Руски олигарх се обяви против войната и нарече рисуващите символа Z идиоти

Руският милиардер Олег Тинков се разгласи срещу „ безумната “ война на Русия в Украйна и назова поддръжниците на военните дейности на Москва „ простаци “.

54-годишният някогашен банкер, основал Tinkoff Bank през 2006 година, е един от най-известните съветски бизнесмени.

Той попадна в обсега на глобите на английското държавно управление след старта на войната в Украйна, напомня Guardian.

„ Не виждам никаква изгода от тази безумна война. Невинни хора и военни умират. Генералите, които се разсънват с махмурлук, осъзнават, че имат неспособна войска. Как може армията да е добра, в случай че всичко друго в страната е зле и е потънало в непотизъм и угодливост? ", написа оригархът в пост в Instagram.

Преминавайки на британски език, Тинков, който се отдръпва като ръководител на Tinkoff Bank през 2020 година, се обръща към Запада с молба да уточни на "Путин явен излаз, с цел да избави кожата си и да спре това кръвопролитие ".

Милиардерът декларира още, че 90% от руснаците са срещу войната, а рисуващите признака Z назовава "идиоти ".
View this post on Instagram
A post shared by Oleg Tinkov (@olegtinkov)

Той прибавя, че чиновниците на Кремъл са „ в потрес “, че те и децата им към този момент няма да могат да прекарват летните си ваканции на Средиземно море. Бизнесмените пък, съгласно него, се пробват да спасят това, което е останало от имуществото им.

От Tinkoff Bank декларират, че няма да разясняват „ персоналното мнение на Тинков “, акцентирайки, че той към този момент не е техен чиновник и не взема решения, касаещи фирмите под марката Tinkoff.

Публикацията на Тинков се окачествява от специалисти като най-антивоенния коментар на съветски милиардер.

Руските управляващи се пробваха да потушат несъгласието във връзка нахлуването на Москва в Украйна, налагайки затвор до 15 години за издание на това, което Кремъл назовава "фалшиви вести " за армията.

Руският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна на 24 февруари. Конфликтът погуби живота на хиляди хора и разсели повече от 12 милиона в най-голямата бежанска рецесия в Европа след Втората международна война.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР