Руският милиардер Алишер Усманов проучва възможността да продаде дела си

...
Руският милиардер Алишер Усманов проучва възможността да продаде дела си
Коментари Харесай

Алишер Усманов е готов да продаде акциите си в "Арсенал"

Руският милиардер Алишер Усманов изследва опцията да продаде каузи си в " Арсенал ", твърди източник, непосредствен до предприемача, пред " Файненшъл таймс ". Той има 30% от акциите на британския клуб, само че се е примирил, че мажоритарният акционер Стан Крьонке няма да му разреши да придобие " Арсенал ".

В продължение на няколко години Усманов опитваше да придобие по-голям дял от клуба, само че в последна сметка през 2011 година взе властта.

" Господин Усманов е в действителност отчаян, че Крьонке не желае да продава. Той към този момент е подготвен да излезе от ръководството и да се раздели с каузи си ", разяснява осведомен с делата на руснака.

През октомври 2017 година Усманов отхвърли оферта на Крьонке на стойност 525 милиона паунда за 30-те % акции. Няколко месеца по-рано обаче съветският предприемач получи отвод на своето предложение от 1.3 милиарда паунда за акциите на американеца, които са 67%.

Усманов е подготвен да продаде на всеки, единствено не и на Крьонке. Руснакът е податлив да се раздели с акциите си, в случай че откри човек, " който споделя неговата визия за развиването на " Арсенал ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР