Руският медиен регулатор Роскомнадзор блокира достъпа до новинарския сайт на

...
Руският медиен регулатор Роскомнадзор блокира достъпа до новинарския сайт на
Коментари Харесай

Русия блокира сайта на Би Би Си на територията на страната

Руският медиен регулатор Роскомнадзор блокира достъпа до новинарския уебсайт на Би Би Си на територията на Русия, оповестяват Ройтерс и Франс прес, представени от БНР.

Говорителят на външното министерство Мария Захарова уточни в обява в " Телеграм ", че това е " началото на ответните ограничения против осведомителната война, която ни разгласи Западът ".

Преди това беше блокиран достъпът до обществените мрежи Инстаграм и Facebook.

Руският регулатор „ Роскомнадзор “ изясни решението си с постановеното от Генералната прокуратура на 11 март, че компанията притежател е разрешила на потребителите си в Украйна да разгласяват апели за принуждение против съветските войски, навлезли в страната.

Друга обществена мрежа – Facebook, към този момент е неразрешена в Русия с аргумента, че притежателят „ Мета “ лимитира достъпа на съветските медии до тази платформа.

На 4 март Роскомнадзор блокира достъпа до Фейсбук на територията на цяла Русия. Достъпът до Туитър е стеснен поради предаване на недостоверна информация по отношение на специфичната военна интервенция в Украйна.

" На 4 март 2022 г бе взето решение за блокиране на достъпа до Фейсбук (собственост на компанията Meta Platforms, Inc.) на територията на Руската федерация. От октомври 2020 г са открити 26 случая на дискриминация на съветски медии и осведомителни запаси от страна на Фейсбук. В последните дни обществената мрежа ограничи достъпа до тв " Звезда ", осведомителните организации РИА " Новости, Sputnik, Russia Today, осведомителните запаси на " Лента.ру " и " Газета.ру ".

По-късно Туитър заяви, че откакто съветските управляващи ограничиха достъпа до него, е основал версия на уеб страницата си, която разрешава да се заобикалят наблюдението и цензурата.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР