Руският маневриращ спътник Космос 2521 е способен да разруши световната

...
Руският маневриращ спътник Космос 2521 е способен да разруши световната
Коментари Харесай

Руски спътник може да разруши световната икономика?

Руският маневриращ сателит " Космос 2521 " е кадърен да унищожи международната стопанска система, защото апаратът има способността да изкарва от строя други спътници, оповестява News.com.au.
А от това могат да произтекат ужасни последствия за жизненоважни услуги като интернет, телевизия, телефонни връзки и GPS. Тези и редица други значими за действието на света като прогнозата за времето и битката с горските пожари, зависят от околоземните спътници, написа австралийското издание, представено от RNS.
В информацията се твърди, че Русия от дълго време влага средства в основаването на спътници, които могат да се местят, намирайки се на орбита и да взаимодействат с други спътници.
Това дава опция на подобен сателит да слага шпионско съоръжение на конкурентен спътник, да трансформира неговата траектория, да основава спънка за сигналите му, да го повреди и дори евентуално да го " плени " или унищожи.
Но унищожаването на спътници води до основаването на галактически отпадък, който съставлява заплаха за другите апарати на околоземна орбита. Затова страните създават " по-безопасни " начини за обезвреждане на спътници, да вземем за пример с потреблението на лазерни или микровълнови лъчи.
Изданието показва за образец съветската лазерна бойна система Peresvet, която има способността да смъква балистични ракети в полет или да унищожава противников спътници.
Неотдавна представител на Държания департамент на Съединени американски щати в хода на Конференцията по разоръжаване в Женева, съобщи, че Вашингтон е смутен от " анормалното " държание на съветския сателит - контрольор, изведен в орбита през 2017 година. Неговото държание " не съответствало на нищо сходно виждано по-рано ".
През август предходната година, напомня RNS, Министерството на защитата на Русия заяви, че от галактически уред пуснат на 23 юни за задачите на ведомството се е отделил дребен уред, предопределен за ревизия на положението на различен съветски сателит.
News.com.au твърди, че " Космос 2521 " е точно този отделил се галактически уред.
В отговор на американските обвинявания, съветският представител на Конференцията по разоръжаването Александър Дейнеко сподели, че тези изказвания са клюка, учредена на съмнения.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР