Руският лидер Владимир Путин заяви пред японския премиер Шиндзо Абе,

...
Руският лидер Владимир Путин заяви пред японския премиер Шиндзо Абе,
Коментари Харесай

Путин поиска Китай, Индия и Турция във формати като Г-7

Руският водач Владимир Путин съобщи пред японския министър председател Шиндзо Абе, че военните връзки със Съединени американски щати и доста други проблеми попречват подписването на кротичък контракт сред Япония и Русия за края на Втората международна война, осведоми " Ройтерс ".

Путин направи коментара на Източния стопански конгрес във Владивосток, откакто Абе го прикани да разрешат разногласието сред двете страни по отношение на острови, който пречи за подписването на кротичък контракт.
Путин: Русия и Китай координират интернационалните си позиции
Руският водач разясни, че се надява в последна сметка да бъде подписан подобен контракт в бъдеще. Според него двете страни могат да разрешат разликите си.

Москва неведнъж показва безпокойството си от разгръщането на американски оръжейни системи на японска територия.

По-рано през днешния ден Абе прикани Путин двете страни да сключат кротичък контракт. Той означи, че през идната година се навършват 75 година от края на Втората международна война и 30 година от прекратяването на Студената война.

Путин разяснява и други тематики. Според него интернационалните групи като Г-7 би трябвало да включват страни като Китай, Индия и Турция. Русия не е срещу възобновяването на формата Г-8, сподели той.

Президентът на Русия заяви, че Москва ще сътвори ракети след разпадането на Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, само че няма да ги разгърне първа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР