Руският лидер Владимир Путин и турският президент Реджеп Ердоган се

...
Руският лидер Владимир Путин и турският президент Реджеп Ердоган се
Коментари Харесай

За какво се разбраха Путин и Ердоган по телефона?

Руският водач Владимир Путин и турският президент Реджеп Ердоган се съгласиха по време на телефонен диалог да продължат да координират дейностите и да си сътрудничат в битката против тероризма, оповестява Анадолската организация.

Двамата водачи също по този начин приказваха за откриването на нови наблюдателни постове в град Идлиб. Путин и Ердоган разискаха последното развиване в региона на Африн.

По-рано външният министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че страната му е готова да влезе в конфликт със сирийските държавни сили, в случай че навлязат в региона на Африн.

Сирийското държавно управление ще се изправи пред последствия, в случай че е постигнало съглашение със сирийските кюрди за противопоставяне на Турция, предизвестил Ердоган пред Путин, осведоми " СиЕнЕн Тюрк ".

Той подчертал пред съветския си сътрудник, че интервенция " Маслинова клонка " ще продължи по проект.

Междувременно АП оповестява, че турските управляващи са преименували улицата, където се намира американското посолство. Улица " Невзат Тандоган " към този момент се назовава " Маслинова клонка ".

Агенцията отбелязва, че дейностите на управляващите в Анкара идват на фона на напрежението със Съединени американски щати за Сирия. Държавният департамент на Съединени американски щати разяснява, че решението си е напълно на турските управляващи.

В същото време ТАСС оповестява, базирайки се на иранския външен министър Мохамед Джавад Зариф, че външните министри на Русия, Иран и Турция ще се срещнат в Казахстан през идващите две седмици, с цел да приготвят почвата за среща в Истанбул за Сирия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР