Руският лидер отбеляза, че не бива да се допуска мобилизирането

...
Руският лидер отбеляза, че не бива да се допуска мобилизирането
Коментари Харесай

Владимир Путин: Мобилизираните по погрешка трябва да бъдат върнати у дома

Руският водач означи, че не трябва да се позволява активизирането на многодетни татковци, на хора, които страдат от тежки болести, и на хора, които са в доста преклонна възраст

Руският президентВладимир Путин прикани през вчерашния ден грешките, позволени при частичната готовност в Русия по отношение на спора в Украйна, да бъдат поправени, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Медии и руснаци в обществените мрежи оповестиха за случаи на готовност на възрастни хора, на студенти, на заболели и на хора без никакъв боен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина, отбелязва Франс прес.

" Тази готовност повдига доста въпросителни. Грешките би трябвало да бъдат поправени и не трябва да се позволява тяхното възпроизвеждане ", съобщи Путин на съвещание на съветския Съвет за сигурност, в което той взе участие с видеоконферентна връзка и което беше предавано по съветската телевизия.

Руският водач означи също по този начин, че не трябва да се позволява активизирането на многодетни татковци, на хора, които страдат от тежки болести, и на хора, които са в доста преклонна възраст.

" Ако е позволена неточност, тя би трябвало да бъде поправена и мобилизираните по простъпка следва да бъдат върнати вкъщи ", посочи Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков призна в понеделник, че са били позволени неточности в границите на частичната готовност, в която следва да бъдат мобилизирани единствено хора с боен опит и с потребни умения, като да вземем за пример водачи на тежкотоварни коли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР