Руският културно-информационен център организира Кинопанорама, която е посветена на подвига

...
Руският културно-информационен център организира Кинопанорама, която е посветена на подвига
Коментари Харесай

РКИЦ организира кинопанорама, посветена на Великата отечествена война

Руският културно-информационен център провежда Кинопанорама, която е отдадена на подвига на многонационалния руски народ в годините на Великата Отечествена война. Прожекциите ще се организират всеки четвъртък в 18.30 в Малката зала на Руския културно-информационен център през цялата 2020 година.

2020 година е юбилейна година на великия празник - 75-та годишнина от Победата във Великата Отечествена война.

Това е празник, който ни дава опция да се гордеем с подвига на своите татковци и предци и още един път да се поклоним на тези, които защитаваха нашата независимост, чест и достолепие, правото да живеем, да се трудим, радваме и творим за богатството на Отечеството.

Рамо до рамо срещу фашизма са воювали руснаци и украинци, белоруси и молдовани, грузинци и узбеки, народите на Съветския съюз и доста европейски страни. Съединени американски щати и Англия, откривайки втория фронт, са помогнали да се форсира и приближи датата, която през днешния ден е популярен празник за всички.

Филмите, показани в програмата на Кинопанорамата, достоверно демонстрират героичната и трагична епопея, сложните стадии на първите дни от войната и насладата от Победата. Вие ще видите киноленти, които са снимани безусловно в първите дни на войната, филми от руския интервал, както и ново съветско кино. Зрителита ще могат да гледат филмите освен на международно известни режисьори, такива като Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Юрий Озеров, Елем Климов, Лариса Шепитко, Михаил Калатозов, само че и от други създатели, които в своите кинопроизведения отразяват суровата истина на онази сложна и жестока битка. Много от тези киноленти са получили влиятелни награди на съветски и интернационалните кинофестивали в Кан, Венеция, Берлин, Карлови Вари, Сан Франциско, на други известни и влиятелни кинофоруми от целия свят. Освен това в този азбучник са показани филми, които ще бъдат показани за първи път на нашите фенове.

В Кинопанорамата, отдадена на 75-та годишнина от Победата във Великата отечествена война, има шест рубрики:

- «Мосфилм» представя;

- «Ленфилм» представя;

- Киноклуб «РУСИЯ»;

- Документален екран;

- Неизвестни филми за войната;

- Нови филми за войната.

Входът е свободен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР