Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от САЩ и

...
Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от САЩ и
Коментари Харесай

Екипажът на бъдещата мисия до МКС: Дават ни само килограм багаж, ще носим снимки

Руският космонавт Олег Скрипочка, астронавтите Джесика Миър от Съединени американски щати и Хаза ал-Мансури от ОАЕ ще вземат със себе си на борда на Международната галактическа станция /МКС/ персонални движимости, които ще им припомнят за дома и за околните им, съобщи ТАСС.

За своите планове членовете на бъдещия екипаж на МКС описаха по време на конференция в Космическия център " Джонсън " в Хюстън, щата Тексас. На тримата беше заложен въпрос какви персонални движимости имат намерение да вземат със себе си на орбиталната станция, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Можем да качим единствено един кг багаж, съобщи Скрипочка. Както вършат съвсем всички, и аз ще взема персонални фотоси. С течение на времето става все по-приятно да се преглеждат. Възможно е да взема сувенири от децата, персонални движимости, карти памет със фотоси и видеозаписи. "

Астронавтката от НАСА Миър възнамерявала да занесе на МКС няколко движимости за други членове на екипажа на станцията.

" Няма да кажа какви са, тъй като това ще бъде изненада за тях! " Със сигурност щяла да вземе със себе си шведския и израелския байрак, родните страни на нейните родители. Компания ще й прави и плюшената панда, която имала от 5-годишна възраст.

" Ще взема със себе си фотоси от членовете на моето семейство, довери астронавтът от Обединените арабски емирства Ал Мансури. Участникът в експедицията заяви, че в космоса ще го придружи и флагът на ОАЕ както и фотографията, на която са изобразени лица от управлението на страната по време на среща с екипаж от една от задачите на " Аполо ". " Това е една от фотографиите, която постоянно ме е вдъхновявала! ", съобщи Ал Мансури.

Полетът на Скрипочка, Миър и Ал Мансури до МКС е очакван за края на месец септември. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР