Руският концерн Калашников проведе сравнителни тестове на своя автомат АК-12

...
Руският концерн Калашников проведе сравнителни тестове на своя автомат АК-12
Коментари Харесай

Калашников показа превъзходството на автомата си АК-12 пред американския M4

Руският тръст " Калашников " организира сравнителни проби на своя автомат АК-12 и американската винтовка (пушка) М 4, като видеото беше оповестено на уеб страницата Kalashnikov.media.

Във видеото специалистът ревизира какъв брой комфортен и ефикасен е всеки от образците. По-специално първо в стрелбището е бил съпоставен откатът, скоростта на стрелбата след събаряне на предпазителя, удобството при промяна на пълнителя.

Според тези параметри и двата образеца са посочили почти идентични резултати , само че специалистът предизвестява, че в действителен пердах всичко може да бъде друго .

След стрелбището оръжията са тествани при условия, близки до действителността . Автоматите са били намокрени и оставени в продължение на половин час в гъст сняг при температура към минус шест градуса.

АК-12 сполучливо е създал няколко изстреля, а на М4 му е заледен пандизът и стрелецът е трябвало да чука пушката по масата, с цел да я зареди. Не се е получило и с първия опит за отваряне на пълнителя - той е бил заледен. Смяната на пълнителя също е блъснала на камък, защото бутонът за фиксирането му също е бил заледен.

В края на видеото специалистът на концерта ревизира точността на стрелбата на двата образеца. Тя се оказала сходна.

АК-12 е с диаметър 5,45 мм, като концернът " Калашников " го е създал в границите на програмата " Ратник " като детайл от перспективен комплекс от съоръжение за съветските военни. Автоматът е бил признат на въоръжение в края на предходната година. АК-12 се нарежда като нова платформа, въз основата на която се възнамерява да се създават оръжия с разнообразни калибри и цели - както военни, по този начин и цивилен.

М4 е автоматизирана карабина с диаметър 5,56 мм, основана в Съединени американски щати на основата на M16A2. Автоматът е предопределен за екипажи на бойни машини. Освен това карабината се употребява от всички звена на спецчастите на Съединени американски щати .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР