Руският комплекс С-500, който се подготвя за серийно производство, многократно

...
Руският комплекс С-500, който се подготвя за серийно производство, многократно
Коментари Харесай

National Interest оцени перспективите на руската ПВО система С-500

Руският комплекс С-500, който се приготвя за серийно произвеждане, неведнъж влиза в полезрението на съветски и задгранични медии.

Сега пристигна редът на американския National Interest да оцени опциите и вероятностите на системата за противовъздушна защита.

Съдейки по наличната информация, С-500 е сериозна стъпка напред даже в съпоставяне със системата С-400, която доста специалисти признават като най-ефективното средство за поразяване на въздушни цели.

Новата система за противовъздушна защита ще има по-голям обсег от предшественика си, ще може да смъква спътници в ниска орбита и обекти, движещи се със свръхзвукова скорост, а също по този начин да реагира по-бързо на закани.

Особен интерес за американците съставлява фактът, че новата система за противовъздушна защита ще бъде в положение да унищожава хвалените в чужбина стелт изтребители F-22 и F-35, което ги прави несъответствуващи за навлизане на съветска територия.

Като цяло National Interest не подлага на критика вътрешната система, обаче демонстрира, че С-500 надали ще се трансформира в система за всеобща противовъздушна защита, която изцяло ще измести своите прародители.

Според създателя на материала С-500 е артикул от различен клас, опция на С-400.

„ Става все по-очевидно, че Кремъл в никакъв случай не е имал съществено желание да размени всеки С-400 със С-500 “, акцентира американският публицист.

Дали това е правилно е противоречив въпрос, защото няма публични изказвания по отношение на изключителния статус на тази система за Противовъздушна отбрана. Известно е единствено, че С-500 ще стартира да се създава всеобщо още през идната година и съвсем незабавно ще бъде признат от съветската войска.

Струва си да се каже, че Съединени американски щати също се пробват да подобрят личните си системи за противоракетна защита. Но, явно, в близко бъдеще няма да съумеят да настигнат Русия.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР