Руският журналист Марина Овсянникова, която показа антивоенен плакат в ефира

...
Руският журналист Марина Овсянникова, която показа антивоенен плакат в ефира
Коментари Харесай

Овсянникова пред CNN: Невъзможно беше да запазя мълчание

Руският публицист Марина Овсянникова, която сподели антивоенен афиш в ефира на съветския „ Първи канал “, съобщи, че е било „ невероятно да резервира безмълвие " и желае светът да разбере, че мнозина руснаци са против нашествието. В изявление през Кристиан Аманпур от Си Ен Ен тя показа, че доста нейни сътрудници виждат разминаване сред действителността и това, което се показва по малките екрани в страната, и че даже майка й е била „ с промит мозък “ от държавната агитация.

„ Все повече чувствам когнитивен дисонанс сред вярванията си и това, което споделяме в ефир “, сподели Овсянникова. " Войната беше повратната точка, когато беше просто невероятно да се резервира безмълвие. "

По думите й тя е мощно обезпокоена за съветските бойци, биещи се в Украйна. „ Не мисля, че те схващат за какво би трябвало да вършат това, за какво се бият”, уточни тя.

Пред Си Ен Ен Овсянникова акцентира, че в началото е възнамерявала да е по-далеч от камерите по време на митинга си в ефир, само че по-късно осъзнала, че ще би трябвало да бъде покрай водещата на новините, с цел да може плакатът й да бъде забелязан от феновете. „ Изпитвах боязън до последната минута “, споделя журналистката, предава Нова тв.

„ Реших, че ще съумея да преодолея защитата, която стои пред студиото, и да застана зад водещата. Затова действах доста бързо “, описа Овсянникова.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР