Руският журналист и писател Аркадий Бабченко, чието инсценирано убийство предизвика

...
Руският журналист и писател Аркадий Бабченко, чието инсценирано убийство предизвика
Коментари Харесай

Възкръсналият журналист: Целта ми беше да остана жив

Руският публицист и публицист Аркадий Бабченко, чието инсценирано ликвидиране провокира голям брой рецензии, изясни през днешния ден, че задачата на постановката с убийството му била да остане жив, защото имало опасност за живота му, съобщи АР.

"Целта ми беше да остана жив и да подсигурявам сигурността на фамилията си. Това беше първата ми мисъл. Журналистическите правила бяха последното, за което мислех в този миг ", сподели Бабченко на конференция в Киев.

Журналистът съобщи също, че изпитва злоба към съветския президент Владимир Путин. "Този човек е виновен за доста войни и за хиляди мъртви. Погребах свои близки, сътрудници, другари и се уморих да го върша ", сподели той.



Бабченко удостовери, че интервенцията на украинските специфични служби е била подготвяна от месец и съобщи, че в този момент желае да си построи нов живот.

След първичното облекчение при вестта, че опитният кореспондент и изострен критик на Кремъл е жив инсценираното му ликвидиране породи въпроси и песимизъм у сътрудниците му публицисти и измежду медийните организации.

Украинските служби оправдаха определената тактика с нуждата да се предотврати напълно действителен опит за ликвидиране, проведен съгласно Киев от съветските секрети служби, като се разкрие цялата верига - от изпълнителя до поръчителите.





Ръководителят на Службата за сигурност на Украйна (ССУ) Васил Грицак заяви, че хипотетичният уредник на покушението е арестуван, че самоличността му е открита, а поръчителите се намират в Русия. Грицак сподели също, че уредникът на закононарушението е поръчал отстраняването на 30 души на територията на Украйна, като убийството на Бабченко "било пробно ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР