Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в

...
Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в
Коментари Харесай

Убитият руски журналист се оказа жив

Руският публицист Аркадий Бабченко, който беше разгласен за погубен в Украйна се оказа жив.

Бабченко се появи на конференция на Службата за сигурност на Украйна (ССУ), излъчена директно по украинските малките екрани. На нея ръководителят на ССУ Василий Грицак съобщи, че " убийството " на журналиста е било осъществено, с цел да разкрие съветски сътрудници. Организаторът на убийството е арестуван.

Изглежда съветският публицист не е предизвестил брачната половинка си. Той се извини за всички неприятности, които е трябвало да преживее. Според него " интервенцията се е подготвяла в продължение на два месеца ".

" Ние предотвратихме опита за ликвидиране на Бабченко, като извършихме специфична интервенция ", сподели Грицак. Според него то е " поръчано от съветските специфични служби ".

Във вторник вечерта полицията в Киев заяви за нахлуване против Бабченко, вследствие на което той е бил погубен. Поръчителите на убийството са дали обещание на причинителя – украински жител, някогашен участник в събитията в Донбас, 30 000 $, 15 000 от които са му платили авансово. 10 000 $ са платени и на медиатор, описа оглавяващият спецслужбата. Президентът на Украйна Петро Порошенко подреди назначение на защита на съветския публицист.

Съветът на федерацията: Покушението на Бабченко е опит да се очерни Русия

В историята с покушението на съветския публицист Аркадий Бабченко в Киев, явно е заложен пропагандистки резултат, съобщи формалната представителка на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Това, че Бабченко е жив, е най-хубавата вест. Жалко, обаче, че маскарада не сполучи. Това, че в цялата история е заложен пропагандистки резултат, е явно “, сподели Захарова.

Целта на провокацията на украинските специфични служби чрез убийството на съветския публицист, е сходна на тази, преследвана от английските управляващи, които упрекнаха Русия в отравянето на Сергей Скрипал - с всевъзможни средства да очернят Русия. Това мнение изрази ръководителят на Комисията по интернационалните връзки на Съвета на Федерацията Константин Косачев. " Предстои да се схванат детайлностите, само че логиката на деяние може да се наблюдава и тя е една и съща, като в тази ситуация „ Скрипал “ - с истини и лъжи да се дискредитира Русия ", добави Косачев.

ССУ преквалифицира случая с Бабченко в " терористичнен акт "

Служба за сигурност на Украйна (ССУ) се зае с следствието на опита за ликвидиране на съветския публицист и го преквалифицира в " терористичен акт ". Според " Украинские новости " казусът на „ съзнателно ликвидиране “, предотвратен от Националната полиция на Украйна, ще бъде преквалифициран в „ терористично нахлуване " и предаден на ССУ. Случаите на " тероризъм " в Наказателния кодекс на Украйна плануват наказване под формата на отнемане от независимост до 15 години.

" Репортери без граници " нарекоха " убийството " на Бабченко - презрян трик

Репортери без граница осъдиха инсценировката на убийството на Аркадий Бабченко и я нарекоха „ презрян трик “. Ръководителят на организацията Кристоф Делоар съобщи, че направеното е тъпо и съжалява, че украинската полиция си играе с истината, какъвто и да е претекстът им… за този трик “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР