Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в

...
Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в
Коментари Харесай

„Убитият” руски журналист се появи жив и здрав на пресконференция

Руският публицист Аркадий Бабченко, който беше разгласен за погубен в Киев, се появи на конференция в украинската столица жив и здрав.

За убийството му заяви нощес неговата жена. По нейните думите брачният партньор ѝ е бил убит на излизане от жилището им.

Информацията беше доказана и от украинската полиция, която съобщи, че 41-годишният мъж, дълготраен боен сътрудник, е бил убит с три патрона в гърба, до момента в който отивал за самун.

Според формалната информация той е умрял в колата за спешна помощ на път към болничното заведение.

„ Убийството” му провокира сериозна реакция от страна на съветските управляващи.
Кремъл осъди убийството на Аркадий Бабченко и изиска същинско следствие Руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че украинските управляващи не престават своя курс към русофобия с обвиняванията, че съветските секрети служби може да са забъркани

Мистерията беше разкрита онлайн през днешния ден от шефа на украинските секрети служби Васил Грицак.

Той разгласи, че „ убийството” е било инсценирано, с цел да бъдат осветени съветски сътрудници .

„ Според информациите, които получихме, убийството на Бабченко е било подредено от самите съветски сили за сигурност”, добави Грицак. Извършен е и един арест.

Бабченко, изявен критик на Кремъл, наподобява не е споделил на брачната половинка си за подготвяната месец-два интервенция, защото през днешния ден ѝ сервира специфичните си извинения и съобщи, че „ не е имало различен вариант”.

Журналистът напусна родината си предходната година поради смъртни закани, които получи след собствен пост в обществена мрежа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР