Руският изтребител 4-то поколение Су-35 видимо превъзхожда всички западни аналози,

...
Руският изтребител 4-то поколение Су-35 видимо превъзхожда всички западни аналози,
Коментари Харесай

The National Interest оцени шансовете на Су-35 против „невидимите” F-22 и F-35

Руският изтребител 4-то потомство Су-35 очевидно превъзхожда всички западни аналози, само че неговата дарба да се бори равнопоставено с американските „ невидими” изтребители 5-о потомство F-22 и F-35 не е разбираема. Това написа в National Interest специалистът Себастийн Роблин в обявата си „ Who Care About Russia's Stealth Fighter: The Su-35 Is the Plane the Air Force Should Fear”.

Главното предимство на Су-35 е неговата свръхманевреност. Тя се реализира с помощта на неговите мотори АЛ-41Ф1С, които разрешават на самолета да излиза на доста огромни ъгли на офанзива, да извършва комплицирани маньоври и с лекост да се отклонява от ракетите на съперника.

Самолетът е кадърен да доближи скорост 2,25 Мах, работният му таван съставлява 18 хил м, а далечината на полета му може да доближи 4500 км.

Според NI, Су-35 може да употребява ракети с радиолокационно самонасочване К-77М с обхват до 190 км. На дребни дистанции употребява ракета Р-74 с инфрачервено ръководство, като водачът може самичък да я насочва към задачата благодарение на оптическия прицел на шлема. В арсенала на Су-35 има ракета Р-27 със междинна отдалеченост и Р-37 с огромна отдалеченост, предопределена за приложимост по системи за далечно радиолокационно разкриване и въздушни танкери в изискванията на радиоелектронна война.

Главното средство за битка с „ невидимите” самолети в арсенала на Су-35 се явява радарът „ Ирбис-Е” с пасивна антенна решетка с електронно сканиране, а също по този начин оптично-локационната система ОЛС-35, включваща термовизор за съпровождане на цели с радиус 80 км.

NI смята, че тези фактори разрешават да се твърди, че Су-35 превъзхожда всички западни аналози четвърто потомство, в това число американските F-15 и европейските „ Еврофайтър” и „ Рафал”.

Според изданието, всички изброени прерогативи надали ще оказват помощ на Су-35 в пердах с американски „ невидими” самолети от 5-о потомство F-22 и F-35, които могат да открият съветския изтребител на разстояние до 160 км и да му пуснат залп от ракети. Су-35 обаче може да даде отпор на F-22 и F-35, в случай че по някакъв метод успее да понижи дистанцията и да влезе в зоната на деяние на образното и инфрачервено разкриване.

NI смята, че без значение от приведените доводи, дефинитивно може да се реши въпросът кой аероплан е по-добър единствено при успоредни бойни тествания, защото върху изхода на въздушния пердах съществено въздействат и други фактори като спомагателното въоръжение, профила на полета, нивото на подготовката на водачите.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР