Руският интернет регулатор Роскомнадзор постанови блокирането на Фейсбук в цяла

...
Руският интернет регулатор Роскомнадзор постанови блокирането на Фейсбук в цяла
Коментари Харесай

Блокираха Facebook в цяла Русия, медии спират да пишат за войната

Руският интернет регулатор Роскомнадзор постанови блокирането на Facebook в цяла Русия и упрекна обществената мрежа в дискриминация на съветски медии.

" Бе взето решение да се блокира достъпът до Facebook още от през днешния ден ", се споделя в известие на Роскомнадзор в Телеграм.
Според регулатора има 26 случая на дискриминация против съветски медии от страна на Facebook от октомври 2020 година до момента. Като образец се показва лимитираният във Facebook достъп до подкрепяни от съветската страна телевизионни канали, като Ар Ти, и до съветската организация РИА Новости.

Малко по-рано самостоятелният съветския вестник " Новая газета " разгласи, че стопира да написа за войната в Украйна поради цензурата в Русия. Това се случи откакто долната камара на съветския парламент утвърди закон, който планува присъди до 15 години затвор за публицисти, разпространяващи " подправена " информация по отношение на Украйна.

Генералният шеф на BBC разгласи, че в отговор на цензуриращия закон, медийната корпорация краткотрайно стопира работата на всички свои публицисти в Русия. " Безопасността на нашите чиновници е от първостепенно значение и ние не сме подготвени да ги изложим на риск от наказателно гонене единствено поради това, че си правят работата. Бих желал да отдам дължимото на всички тях за тяхната храброст, увереност и професионализъм ", сподели Тим Дейви.

На този декор уеб сайтът на съветските осведомителни организации ТАСС и РИА Новости са подложени на мощна хакерска офанзива.

В разнообразни моменти достъпът до страницата не е вероятен, а в други основната лента с вести е недостъпна за потребителите на организацията. Също по този начин кореспондентите на ТАСС в чужбина не могат да изпращат свои вести.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР