Руският интернет гигант Yandex изкупува дела на американската Uber Technologies

...
Руският интернет гигант Yandex изкупува дела на американската Uber Technologies
Коментари Харесай

Yandex изкупува дела на Uber в съвместните им предприятия

Руският интернет колос Yandex изкупува каузи на американската Uber Technologies в взаимните им предприятия в договорка, която се прави оценка на 1 милиарда $, съобщи Блумбърг

Руската компания ще има 100% от Yandex.Eats, Yandex.Lavka и Yandex.Deliver, както и общият бизнес на двете компании за самостоятелно ръководство на коли и дронове, излиза наяве от изказване от вторник.

Бордовете и на двете компании са одобрили договорката, която се чака да бъде финализирана до края на годината.

Yandex търси метод за изкупуване на каузи на Uber в взаимните им предприятия от повече от година, откакто пандемията от ковид докара до внезапен растеж на пазара за доставки на храни. Индустрията притегли огромни вложения от съперници, в това число онлайн търговеца на дребно Ozon Holding и най-голямата съветска банка Sberbank.

Като част от договорката Yandex ще усили и каузи си в взаимното предприятието с за споделено пътешестване, което оперира дружно с Uber, от 66,5% на 71%. Рската компания също по този начин ще получи двугодишна алтернатива за придобиване на останалия дял на Uber в предприятието за близо 2 милиарда $.

„ В резултат на тази договорка Yandex чака да форсира темповете на развиване на бизнеса си в бързо растящия пазар за електронна търговия и хранителни доставки посредством по-тясна интеграция на услугите и опростяване на процесите на ръководство “, споделят от компанията.

Uber сплоти интервенциите си в Русия и прилежащи страни с локалния водач Yandex в договорка, която бе финализирана  през февруари 2018 година Съвместният им бизнес бе оценен на 3,8 милиарда $. След подписването на договорката общото дружество на двете компании се захвана с нови бизнеси, в това число доставки на храна и развиване на самостоятелните транспортни средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР