Руският ход със замесването на България в разследването за взрива

...
Руският ход със замесването на България в разследването за взрива
Коментари Харесай

Кримският мост: Борисов не вярва в българска следа, БСП иска отговор от Радев

Руският ход със замесването на България в следствието за гърмежа на Кримския мост предизвика първи реакции от страна на политическите партии в страната.

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отхвърли вид, при който България може да е имала нещо общо с хипотетичния терористичен акт и позволи, че Кремъл се пробва " да извхърли колкото може повече напрежението на открито ".

" На мястото на съветските служби ще ми е забавно не от кое място е тръгнал камионът - той може да е тръгнал отвред - а къде е претрупан и какъв е гърмежът, каква е повода. Това е значимото в тази ситуация ", сподели той пред публицисти в понеделник.

Борисов разяснява, че няма метод гърмежът да е подложен в България - каквато версия стартира съветската " ".

" Този камион се е движил през пет страни, маса време. Ясно е, че гърмежът не е претрупан тука, тъй като не може да мине границата. Ще се самовзриви някъде ", сподели той.

" Аз имам неприятен привкус от тази дума, тъй като при атентата на папата се говореше за българска диря, по-късно персонално папата е казвал, че не е правилно. Всеки се пробва да изхвърли колкото може повече напрежението на открито, по-скоро по този начин си го изяснявам ", разяснява още Борисов.

В понеделник заран реакция пристигна и от страна на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, което обаче нито се разграничава от съветските версии на следствието, нито заема по-различна позиция от досегашната си, че " не трябва да се позволява България да бъде въвличана по какъвто и да е метод в спора ".

От Българска социалистическа партия обаче провокират президента Румен Радев " да даде явен отговор за какво България участва в информацията, изнесена от съветска страна за гърмежа на Кримския мост ".

Социалистите желаят да се разпореди незабавно следствие на българските служби за случая с камиона, " тръгнал от Бургас ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР