Руският гражданин, задържан за нападението срещу автобуса на футболния клуб

...
Руският гражданин, задържан за нападението срещу автобуса на футболния клуб
Коментари Харесай

Руснак получи 28 обвинения за опит за убийство убийство заради атаката по автобуса на "Борусия"

Руският жител, арестуван за нападението против рейса на футболния клуб " Борусия " (Дортмунд) през април, най-сетне беше изправен пред съда в Германия. Сергей В., за който се знае само, че има двойно поданство – съветско и немско, получи 28 обвинявания в опит за ликвидиране. Прокурорите са повдигнали обвиняванията против руснака в четвъртък.

Инцидентът се случи на 11 април, край Хьохстен, покрайнините на Дортмунд. Тогава наоколо до рейса на " Борусия " имаше три детонации, а най-сериозно пострада бранителят Марк Бартра. Първоначално се смяташе, че зад офанзивата стоят ислямисти, само че по-късно полицията в Дортмунд разкри, че точно Сергей В. е упрекнат.

От прокуратурата прибавиха, че задачата на нападението е била да падне цената на акциите на футболния клуб. Руснакът е очаквал да се облагодетелства при срив на акциите.

Все още не е ясно какъв брой тежка присъда ще получи съветският жител. Законът в Германия планува най-малко 10 години в пандиза, само че защото става въпрос за доста по-сериозно нарушение, при което са наранени повече от едно лице, е допустимо Сергей В. да лежи в пандиза доста по-дълго.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР