Руският гражданин Игор Крючков е задържан от властите в САЩ

...
Руският гражданин Игор Крючков е задържан от властите в САЩ
Коментари Харесай

Руснак бе задържан в САЩ по подозрение за кибератака на Tesla

Руският жител Игор Крючков е арестуван от управляващите в Съединени американски щати и е упрекнат в опит за киберпрестъпление. Съобщава се, че сред 15 юли и 22 август Крючков се е опитал да подкупи рускоговорящ чиновник на компанията на Мъск, като му е предложил 1 милион $, с цел да конфигурира злоумишлен програмен продукт в мрежата на завода.

Твърди се оща, че това би разрешило на Крючков и неговите сътрудници да получат безконтролен достъп до цялата система на компанията. След като ФБР стартира да го подозира, Крючков напуща Невада през нощта и отива в Лос Анджелис. Той моли другар да му купи самолетен билет, с цел да напусне страната. Крючков е арестуван в Лос Анджелис на 22 август.

Почти седмица по-късно изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск удостовери в Twitter, че задачата на нападението е заводът на Tesla в Невада. Мъск отговори на публикация на Teslarati, в която се оповестява, че чиновник на Tesla се е отказал един милион $ от хакер и се е свързал с ФБР. " Много сме му признателни. Това беше сериозна офанзива “, написа още Мъск.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР