Руският гражданин и милиардер от списъка на списание Форбс Сергей

...
Руският гражданин и милиардер от списъка на списание Форбс Сергей
Коментари Харесай

Руски милиардер е с отнето българско гражданство след скрити данни за пране на пари

Руският жител и милиардер от листата на списание " Форбс " Сергей Адониев е бил лишен от българско поданство предходната година, след се оказало, че това е станало в нарушаване на закона. Информацията за това обаче излиза едвам в този момент. Първоначално тя беше обявена от радио " Свободна Европа ", по-късно доказана и от неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ), която е подала сигнал за това още преди месеци.

Причината за отнемането е укрита от българските управляващи при процедурата за натурализация " за особени заслуги " през 2008 година информация за неоправдателна присъда в Съединени американски щати през 1998 година по обвиняване за пране на пари, машинация и нарушение на комерсиално ембарго по отношение на трети страни. Информацията за тази присъда е останала незнайна за българските институции за целия десетгодишен интервал от указа за натурализация през 2008 година до сезиране на институциите от АКФ през януари 2018 година, прецизираха от организацията.

Информацията е доказана от отрасловия заместник-министър на правораздаването по въпросите на българското поданство. Според данните отнемането е станало в средата на 2018 година " по сигнал на партньорски служби ". Този сигнал от службите обаче е предшестван и от сигнал на АКФ през януари 2018 година до президентството, Министерство на правораздаването и ДАНС.

 Цачева за рецензиите на Европейска комисия: Да не се дава българско поданство на непознати вложители Виж още Цачева за рецензиите на Европейска комисия : Да не се дава българско поданство на непознати инвеститори
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР